Υλικά

1 πεπόνι
120 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

πεπόνι, σε κομμάτια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι.

Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.

Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή.

Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες.

Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.  

Πηγή: akispetretzikis.com