Υλικά

750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
Προαιρετικά
1 ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα και φράουλες χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.


Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.

Πηγή: argiro.gr