Υλικά

120 γρ. αγγούρι, καθαρισμένο από φλούδα και σπόρια
4 φύλλα μαρουλιού
2 παντζάρια, βρασμένα χωρίς φλούδα
200 γρ. σολομό, καπνιστό
πιπέρι
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
2 τορτίγιες
4 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα λαχανικά μας.

Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, λωρίδες 0,5 εκ.

Κόβουμε και αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο από τα φύλλα μαρουλιού χωρίζοντάς τα στα δύο και τρίβουμε τα παντζάρια στον τρίφτη.

Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 1 μεμβράνη και απλώνουμε τις μισές φέτες σολομού την μία δίπλα στην άλλη και να επικαλύπτονται ελαφρά. Φροντίζουμε το εμβαδόν από τις φέτες του σολομού να είναι περίπου το μισό από μια τορτίγια.

Πασπαλίζουμε το ψάρι με πιπέρι και το ξύσμα από ½ λάιμ.

Από πάνω βάζουμε την τορτίγια και απλώνουμε πάνω της 2 κ.σ. τυρί κρέμα, το ξύσμα από ½ λάιμ και επιπλέον πιπέρι.

Δημιουργούμε τρεις νοητές παράλληλες και ισαπέχουσες γραμμές στην τορτίγια μας χρησιμοποιώντας τα μισά κομμάτια από το αγγούρι.
Με τον τρόπο αυτό η τορτίγια μας χωρίζεται σε 4 τμήματα.

Προσθέτουμε στο κάτω μισό μέρος της τορτίγιας από 1 τριμμένο παντζάρι, ραντίζουμε με ½ κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στο πάνω μισό μέρος της τορτίγιας βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού.

Τέλος, με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά τις τορτίγιες από την πλευρά που είναι πιο κοντά σε μας.

Ρολάρουμε μέχρι την άκρη τους και τις αφήνουμε καλά τυλιγμένες σφιχτά με τη μεμβράνη στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη τορτίγια.

Λίγο πριν σερβίρουμε αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε την κάθε τορτίγια σε 6 κομμάτια.

Πηγή: akispetretzikis.com