Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Γρήγορη και νόστιμη τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα
τορτιγια
Γεύσεις

Γρήγορη και νόστιμη τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα

Υλικά

200 γρ. στήθος κοτόπουλο

αλάτι
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη λαχανοσαλάτα:
1/2 καρότο τριμμένο
1/4 κόκκινο λάχανο
1/4 πράσινο λάχανο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γλ. μαγιονέζα Dijonnaise
2 πίτες τορτίγια

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μέτριες λωρίδες. Σε μπολ το αναμειγνύουμε με αλάτι και πάπρικα.

Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι που έχει κάψει, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το σκεύος. Γυρνάμε το κοτόπουλο τακτικά για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Όταν έχει ροδίσει καλά, μετά από περίπου 8 λεπτά, είναι έτοιμο.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο καρότο, κόκκινο και πράσινο λάχανο, μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγιονέζα Dijonnaise. Αναμειγνύουμε τη σαλάτα με τα χέρια για να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Ανοίγουμε μια πίτα τορτίγια και τοποθετούμε στη μέση το ψημένο κοτόπουλο. Γεμίζουμε την τορτίγια με τη λαχανοσαλάτα, προσέχοντας να μην την παραφουσκώσουμε. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό και σφραγίζουμε τα δυο άκρα με οδοντογλυφίδες. Κόβουμε την τορτίγια στη μέση με μαχαίρι.

Σερβίρουμε την τορτίγια κοτόπουλο ζεστή ή και κρύα.

Πηγή: mamapeinao.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα