Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Λαχταριστό μπέργκερ σολομού
μπεργκερ
Γεύσεις

Λαχταριστό μπέργκερ σολομού

Υλικά

500 γρ. σολομό, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 αβγό, μεσαίο
40 γρ. σπιτική μαγιονέζα
70 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σύνθεση

4 ψωμάκια για burger
2 κ.σ. σάλτσα BBQ
1 ντομάτα
φύλλα μαρουλιού


Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στον σολομό αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κόβουμε σε λωρίδες. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.

Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν τα υλικά.

Βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα ψωμάκια στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πλάθουμε 4 μπιφτέκια σολομού και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε στο ένα ψωμάκι 1κ.γ. σάλτσα bbq, ένα μπιφτέκι, μια φέτα από τη ντομάτα, 1 φύλλο από το μαρούλι, καλύπτουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα