Πεντανόστιμα λαζάνια με μοσχάρι
Υλικά
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ρίγανη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. ζωμό, βοδινού
3 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
18 λαζάνια, σε φύλλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. φέτα
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
Εκτέλεση
Μέσα στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, το κρέας σε κομμάτια 3-4 εκ., τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Με δύο πιρούνια χωρίζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί 25x30 εκ. απλώνουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε μια στρώση από 6 λαζάνια. Βάζουμε το 1/3 από το κρέας, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το 1/3 από τον μαϊντανό.
Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους, 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 50 γρ. παρμεζάνα, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ρίγανη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. ζωμό, βοδινού
3 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
18 λαζάνια, σε φύλλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. φέτα
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
Εκτέλεση
Μέσα στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, το κρέας σε κομμάτια 3-4 εκ., τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Με δύο πιρούνια χωρίζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί 25x30 εκ. απλώνουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε μια στρώση από 6 λαζάνια. Βάζουμε το 1/3 από το κρέας, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το 1/3 από τον μαϊντανό.
Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους, 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 50 γρ. παρμεζάνα, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com