Υλικά

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. μουστάρδα
πιπέρι
αλάτι
3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
12 φέτες προσούτο
70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σως

1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.

Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυρί. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.

Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.

Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.

Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.

Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι.
Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με τη σως.


Πηγή: akispetretzikis.com