Υλικά

Για τις πατάτες

6 πατάτες, μεσαίες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
θυμάρι, φρέσκο

Για τη μαρινάδα

3-4 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
θυμάρι, φρέσκο
40 γρ. μέλι
60 γρ. μουστάρδα, απαλή

Για το κοτόπουλο

1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 μερίδες
Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Για τις πατάτες

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Για τη μαρινάδα

Σε ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, τον κύβο κοτόπουλο, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι, μουστάρδα απαλή και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.

Για το κοτόπουλο

Φοράμε γάντια και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα μας από πάνω.
Κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα μας. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε αμέσως ή να το κρατήσουμε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες μας.
Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε και φροντίζουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και σερβίρουμε με πατάτες και στραγγιστό γιαούρτι

Πηγή: akispetretzikis.com