Πεντανόστιμα cupcakes με μπίρα και σοκολάτα
6υ65
Γεύσεις

Πεντανόστιμα cupcakes με μπίρα και σοκολάτα

Για μικρούς και μεγάλους

Συστατικά

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. μπίρα, μαύρη
  • 30 γρ. κακάο
  • 70 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.γ. καφέ, στιγμής σε κόκκους
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • αλάτι
  • 1 αβγό
  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το frosting

  • 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη, + έξτρα προαιρετικά
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • κουβερτούρα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μπίρα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
  • Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (αφού το έχουμε περάσει απο κόσκινο) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια σε 2 φόρμες για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μια σχάρα.
Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη κορνέ 8 mm και διακοσμούμε τα cupcakes.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα