Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Τηγανόψωμο με φέτα και μέλι για ένα νόστιμο πρωινό
8519a26898c5654f4fd071f66acaba06
Γεύσεις

Τηγανόψωμο με φέτα και μέλι για ένα νόστιμο πρωινό

Με άρωμα δυόσμου

Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Αλάτι

Πιπέρι λίγο
Τυρί φέτα 200 γρ τριμμένη στο χέρι
Δυόσμο 1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το πιπέρι,τον δυόσμο,το λάδι ,το νερό σταδιακά χλιαρό και ζυμώνουμε καλά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας κι άλλο νερό, όσο χρειαστεί ίσα να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας (να μην είναι ούτε σφιχτή αλλά ούτε και ζουμερή). Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε ένα – ένα τα ζυμαράκια μας, τα ζυμώνουμε λίγο με λαδωμένα χέρια (βοηθά να μην κολλάει στα χέρια μας) αλευρώνουμε λίγο την επιφάνεια μας και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά κομμάτια, προσθέτουμε λίγο φέτα στο κέντρο, διπλώνουμε , το πατάμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθεί καλά η φέτα και τέλος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, ενώ με το δάκτυλο μας ανοίγουμε στο κέντρο μια τρυπούλα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια για να βγουν στρογγυλά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, όχι πολύ να μην αρπάξουν, ίσα να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρονται ζεστά ενώ μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και λίγο μέλι.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και χωρίς τυρί, απλά μόλις τηγανιστούν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα και μέλι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα