Υλικά


1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. αλεύρι βρώμης
2 κ.γ. σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
1 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
½ φλ. γάλα light
2 -3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κρόκος + 2 ασπράδια
Βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε σε μπολ τα αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε ξεχωριστά τον κρόκο και τα ασπράδια μαζί με το γάλα, το γιαούρτι και το σπορέλαιο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με τον αβγοδάρτη, ίσα να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι, πρέπει να έχουμε ένα ρευστό χυλό. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ή λίγο γάλα ακόμα.

Αφήνουμε να μείνει 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε ένα κομμάτι βούτυρο ή μαργαρίνη στο χέρι και το περνάμε 2 -3 φορές στην επιφάνεια της βάσης του τηγανιού πιέζοντας. Ρίχνουμε ⅓ -⅔ φλ. χυλό στο τηγανάκι (ανάλογα με τη διάμετρό του) και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.

Γυρίζουμε από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι όπως περιγράφουμε παραπάνω. Σερβίρουμε αμέσως με βούτυρο (αν θέλουμε) και με μέλι. Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς από πάνω.