Για τη ζύμη

350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. αλεύρι σκληρό
70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
10 γρ. αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

8 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
280 γρ. τριμμένο κασέρι και φέτα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη για τα πεϊνιρλί. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να δουλέψει η μαγιά.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας. Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης μας. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-210º C στον αέρα.

Απλώνετε πάνω στις βάσεις από 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, αφού τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σκορπίζετε το μισό μείγμα κασεριού-ανθότυρου. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Απλώνετε στα πεϊνιρλί τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια και σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπο μείγμα κασεριού-φέτας. Περιχύνετε όλα τα πεϊνιρλί με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε 25΄-30΄. Σερβίρετε τα πεϊνιρλί αμέσως.