Ριγκατονι-με-κολοκυθακια-και-λεμονι
Γεύσεις

Ριγκατόνι με κολοκυθάκια και λεμόνι

Με παρμεζάνα και κεφαλοτύρι

Υλικά:

1 πακέτο ριγκατόνι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτρια σκουρόχρωμα κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη
2 γεμάτες κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + επιπλέον για το σερβίρισμα
ξύσμα ενός λεμονιού + 3 κουταλιές χυμό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα παραψήσετε, να μείνουν al dente. Παίρνετε σε ένα φλιτζάνι λίγο από το νερό τους και το κρατάτε στην άκρη. Τα στραγγίζετε καλά. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα μακαρόνια (καλά ξεπλυμένη και στεγνωμένη), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντάς τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα για 4-5 περίπου λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα