Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
zucchini-keto-cheese-bread
Γεύσεις

Ψωμί με κολοκυθάκια και τυριά

Ένα πολύ ωραίο σνακ για όλους

Υλικά:

900 γ. κολοκύθια
9 κ.σ.ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
170 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
3 μεγάλα αβγά
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γαλέτα
455 γ. φέτα, τριμμένη
280 γ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί. Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα