Υλικά


400 γραμμ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
400 γραμμ. σπανάκι πλυμένο καλά
200 γραμμ. φέτα θρυματτισμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τo φούρνο στους 200ο . Ανοίγετε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τη χωρίζετε σε τέσσερα μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει και έπειτα προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο. Ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν αναμιγνύετε και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Mε τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε προσεκτικά κάθε μπαλίτσα της ζύμης δίνοντάς της ένα μακρόστενο σχήμα. Με ένα κουτάλι ρίχνετε τη γέμιση με τα μυρωδικά και από πάνω πασπαλίζετε την θρυματτισμένη φέτα. Εν συνεχεία ενώνετε δυο δυο τις άκρες των πεϊνιρλί ούτως ώστες να σχηματίζουν στην άκρυ μύτες. Ψήνετε τα πεϊνιρλί για 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή.