Ριγκατόνι με ψητά λαχανικά
Μια ελαφριάμακαρονάδα
Υλικά για τα ανάμικτα λαχανικά
2 κολοκυθάκια1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κόκκινη πιπεριά & 1 πράσινη
1 πατάτα
– 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
– Ξύδι μπαλσάμικο
– 1 σκελίδα σκόρδο
Πώς ψήνουμε τα λαχανικά
-Ξεπικρίζετε , από νωρίς την μελιτζάνα, βάζοντας την σε νερό. Μετά την κόβετε σε ροδέλες, τις ξεπλένετε καλά και τις αλατίζετε . Αφήστε τες για μια ώρα περίπου.
– Κατόπιν κόβετε όλα τα λαχανικά σε όποιο σχήμα εσείς θέλετε.
– Τρίψτε σε ένα pyrex την μια σκελίδα σκόρδου, τοποθετείστε ανάμικτα τα λαχανικά,
και ραντίστε τα με ελάχιστο μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
– Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
– Μετά από 20 λεπτά ανοίξτε και ανακατέψτε τα.
Τώρα έχετε έτοιμα τα ψητά λαχανικά ακολουθεί η προετοιμασία της συνταγής
Υλικά για τα ζυμαρικά και τη σάλτσα
1 πακέτο Ριγκατόνι2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο(κομμένο σε μικρά κυβάκια ή περασμένο από τον τρίφτη)
6 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
Βάλτε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα ζυμαρικά. Εντωμεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίζει το τσιτσίρισμα το αποσύρετε από τη φωτιά.Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα μικρό ποτήρι με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο που έχει τσιγαριστεί νωρίτερα στο ελαιόλαδο, τα ψητά λαχανικά, και το ποτήρι με το ζωμό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Τα αφήνουμε λίγο να «γνωριστούν» μεταξύ τους, και αφού «δέσουν», τα αποσύρουμε από τη φωτιά και…τα σερβίρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστά. Ρίχνουμε από πάνω τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και τι μυρωδιές αναδύονται.