Υλικά

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
λίγο αλάτι
4 γρ. (2 κουτ. γλυκού) κάρδαμο
2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
25 γρ. (3 κουτ. σούπας) χυμός πορτοκάλι
30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες μαύρες
40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα κάστανο
4 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο για άλειμμα
250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2-3 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαφρώς το άγλα και διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τα μπαχαρικά, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από το μισό λεμόνι και το πορτοκάλι και ζυμώνετε στο μίξερ να γίνει μία ομοιογενής ζύμη. Στο τέλος ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύετε ελαφρά με μία σπάτουλα. Αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα σε ζεστό χώρο.

Την χωρίζετε στα δύο, την ανοίγετε με έναν πλάστη, μοιράζετε την μαρμελάδα κάστανο και φτιάχνετε δύο φραντζόλες. Αφήνετε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Αλείφετε με 4 κουτ.σούπας βούτυρο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού και το νερό και καλύπτετε τα κρύα στόλεν.