Υλικά


500γρ. spaghetti ή πένες
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
50γρ. βούτυρο
300γρ. τυρί τσένταρ
500γρ. γάλα (ζεστό)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε για λίγο το μπέικον. Αφαιρέστε το μπέικον από την κατσαρόλα και προσθέστε στο βούτυρο το αλεύρι χτυπώντας παράλληλα με το σύρμα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το για ένα λεπτό στη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε στο μείγμα τα μακαρόνια, τα 2/3 από το μπέικον και το τυρί και ανακατέψτε.

Μεταφέρετέ το σε μία φόρμα ή σε ένα πυρέξ και προσθέστε το υπόλοιπο μπέικον και το τυρί. Τοποθετήστε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200ο) για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και απολαύστε τα ζεστά.