Υλικά

1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γραμ. μακαρόνια
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
80 γρ. τριμμένο τσένταρ ή 4 φέτες
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Φτιάχνουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-180 βαθμούς, και σε μια κατσαρόλα σε μεσαία-χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σχεδόν ενιαίο. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μίγμα να είναι ομογενές.

Προσθέτουμε τα τυριά(κρατάμε το 1/4 από το κίτρινο τυρί) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να είναι μια ομοιογενής κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα μακαρόνια να είναι καλά βουτηγμένα στη σάλτσα, και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε κατάλληλο ταψί. Να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε να γεμίζει 3-4 εκατοστά σε ύψος όταν προσθέσουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.