Υλικά για μους μελιού

500 ml γάλα
150 γρ. μέλι
4 κρόκοι αβγών
25 γρ. ζελατίνη
500 γρ. σαντιγί

Συνταγή για μους μελιού

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι.
  • Χτυπάμε καλά με το μίξερ τους κρόκους και τους ζεματίζουμε ρίχνοντας με κουτάλα λίγο –λίγο το μείγμα γάλακτος –μελιού.
  • Διαλύουμε τη ζελατίνη σε λίγο βραστό νερό.
  • Τραβάμε από τη φωτιά το σκεύος, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σουρώνουμε από λεπτή σίτα και βάζουμε στο ψυγείο γύρω στη μία ώρα.
  • Προσεκτικά, ανακατεύουμε με τη σαντιγί.
  • Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 5 ώρες, πριν σερβίρουμε.