Υλικά για κοτόπιτα

1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
250 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα τυριά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
1 φύλλο σφολιάτας
Αυγό για την επάλειψη
Σουσάμι

Συνταγή για κοτόπιτα


  • Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα.
  • Αναμίξτε καλά και ρίξτε τα τυριά και τον κόλιανδρο.
  • Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Η γέμισή σας είναι έτοιμη.
  • Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση σε αυτά.
  • Διπλώστε στη μέση και ενώστε τις άκρες.
  • Αλείψτε με αυγό (το οποίο θα έχετε αραιώσει με λίγο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.