Υλικά για κουραμπιέδες με σοκολάτα

500 γρ βούτυρο γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
1 αβγό
2 βανίλιες
1 πρέζα σόδα μαγειρική
250 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι).

Για την επικάλυψη
400 γρ κουβερτούρα

Συνταγή για κουραμπιέδες με σοκολάτα

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
  • Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
  • Βγάζουμε από το mixer το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
  • Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες μας δεν θα γίνουν αφράτοι.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετούμε πάνω.
  • Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές μας να γίνει χρυσαφένιος.
  • Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί .
  • Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
  • Βουτάμε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετούμε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
  • Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.