Βασιλόπιτα με ρούμι
Μια αφράτη, βουτυρένια βασιλόπιτα - κέικ με μαύρο ρούμι για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
    Υλικά για βασιλόπιτα με ρούμι
Για το κέικ- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 55γρ. ζάχαρη καστανή
 - 20γρ. κορν φλάουρ
 - ½ κoυτ. γλυκού αλάτι
 - ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
 - 220ml γιαούρτι στραγγιστό
 - 180ml κρέμα γάλακτος
 - 60ml μαύρο ρούμι
 - 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
 - 225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 - 400γρ. ζάχαρη
 - 4 μεγάλα αβγά
 - 2 κρόκους αβγών
 
- 70γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
 - 60ml νερό
 - 200γρ. ζάχαρη
 - ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
 - 180ml μαύρο ρούμι
 - 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 
Συνταγή για βασιλόπιτα με ρούμι
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
 - Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας.
 - Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
 - Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε πρώτα το μίγμα γιαουρτιού και στη συνέχεια, τα αβγά και τους κρόκους, ένα-ένα, χτυπώντας καλά.
 - Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι, χτυπώντας ίσα-ίσα για 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί.
 - Κλείνουμε το μίξερ, ανακατεύουμε απαλά το μίγμα με σπάτουλα και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκ.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
 - Για να ελέγξουμε ότι το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι μέσα του και αν βγει καθαρό, έχει ψηθεί σωστά.
 - Οσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
 - Σε μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας.
 - Ζεσταίνουμε σε θερμοκρασία βρασμού κι έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
 - Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
 - Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για 40 λεπτά.
 - Τυλίγουμε ένα γούρι ή νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο κάτω μέρος του κέικ.
 - Σκουπίζουμε το εσωτερικό της φόρμας στην οποία ψήσαμε το κέικ και ξαναεφαρμόζουμε προσεκτικά το κρύο κέικ μέσα.
 - Τρυπάμε το κέικ (μέσα στη φόρμα) με μια οδοντογλυφίδα.
 - Περιχύνουμε με το σιρόπι (λίγο-λίγο) μέχρι να το πάρει όλο.
 - Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 1 ώρα και ξανααναποδογυρίζουμε το σιροπιασμένο κέικ σε πιατέλα.
 
            
 En