Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Οι δίπλες είναι ένα εύκολο γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
    Υλικά για δίπλες
- 6 αυγά
 - 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
 - 2 φλυτζάνια του καφέ νερό
 - 2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ
 - αλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη)
 - λάδι αγνό χωρίς οξέα
 - μία πρέζα αλάτι
 
- 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
 - 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
 - 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
 - κανέλλα ξύλο
 
- Καρύδι τριμμένο 2/3
 - αμύγδαλο τριμμένο 1/3
 - κανέλλα τριμμένη
 - σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο.
 
Συνταγή για δίπλες
- Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.
 - Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λουρίδες πλατιές έως 15 πόντους μήκος και 4-5 φάρδος με το ειδικό ροδάκι.
 - Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντας τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσο όσο να βράζουν άνετα.
 - Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και την κανέλλα ξύλο και όταν βράσει τα ξαφρίζουμε.
 - Όταν καθαρίσει το αφήνουμε και σιγοβράζει.
 - Με μία τρυπητή κουτάλα τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην πιατέλα.
 - Εκεί τις πασπαλίζουμε με τα καρυδοαμύγδαλα που έχουμε ήδη αλέσει κα ανακατέψει μαζί με το καβουρδισμένο σουσάμι και την κανέλλα σκόνη.
 
            
 En