Υλικά για πρωτοχρονιάτικο γλυκό ψυγείου

  • 200 γρ μπισκότα.
  • 100 γρ ξηρούς καρπούς. Αμύγδαλα ή καρύδια.
  • 80 γρ βούτυρο.
  • μια πρέζα αλάτι
  • Σχήμα με διάμετρο 18 εκ.
  • 200 g τυρί κρέμα
  • 200 g πραλίνα φουντουκιού.
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, 33% λιπαρά.
  • 200 γρ τυρί κρέμα.
  • Ξηροί καρποί και σοκολάτες για διακόσμηση.

Συνταγή για πρωτοχρονιάτικο γλυκό ψυγείου

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς καλά σ’ ένα mixer.
  • Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 18 εκ. και το πατάμε καλά με μια σπάτουλα για να γίνει επίπεδο.
  • Χτυπάμε την πραλίνα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε πάνω από τη βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αλείφουμε στην κορυφή.
  • Στολίζουμε με κομμάτια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς που έχουν περισσέψει.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.