Κοτόσουπα: Η σούπα – «φάρμακο» για το κρυολόγημα
Με άφθονο λεμόνι
Μια κοτόσουπα είναι το πιο κατάλληλο φαγητό ενάντια στη γρίπη, καθώς και σε πολλές άλλες εποχιακές ιώσεις
    Υλικά για κοτόσουπα
- 1 κοτόπουλο
 - 3 λίτρα κρύο νερό
 - 2 κρεμμύδια
 - 1 καρότο
 - 2 πατάτες
 - 1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
 - 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 - λίγοι κόκκοι πιπέρι
 - αλάτι
 - ½ - 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
 - 2 αυγά (προαιρετικά)
 - 1 λεμόνι
 
Συνταγή για κοτόσουπα
- Βάζετε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε νερό και το βράζετε.
 - Ενδιαμέσως ξαφρίζετε τη σούπα από τον αφρό της επιφάνειας.
 - Στη συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά, το σέλινο, το θυμάρι και το πιπέρι και βγάζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, δηλαδή να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο.
 - Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα μαζί με τα λαχανικά, αφήνετε στην κατσαρόλα μόνο το ζουμί και προσθέτετε το ρύζι και το αλάτι.
 - Αφήνετε να μαλακώσει το ρύζι στη φωτιά για 20' περίπου.
 - Κόβετε λίγη πατάτα και το καρότο σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, στο γαρνίρισμα (αλλιώς τα ρίχνετε όλα στο μπλέντερ).
 - Ρίχνετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα λαχανικά (κρεμμύδια και πατάτες) με λίγο ζουμάκι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αραιή κρέμα. (Το σέλινο το πετάτε).
 - Προσθέτετε το πολτοποιημένο μείγμα στη σούπα μαζί με όσο ξεψαχνισμένο κοτόπουλο σε κομματάκια επιθυμείτε και ανακατεύετε.
 - Σερβίρετε, προσθέτοντας λεμόνι και γαρνίροντας, αν θέλετε, με τους κύβους λαχανικών που κρατήσατε και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Αν θέλετε αυγολέμονο, σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αυγολέμονο.
 - Ρίχνετε το αυγολέμονο κουταλιά κουταλιά στη σούπα ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σας κόψει.
 
            
 En