Υλικά για κουρκούτι για μπακαλιάρο

  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις​
  • 80 γρ. Κορν φλάουρ (cornflour)​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέϊκιν Πάουντερ (baking powder)​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά​
  • 750 ml Μπύρα κατά προτίμηση Amstel​
  • 75 ml Αεριούχο νερό (Σόδα)​
  • 2 γρ ξερή μαγιά διαλυμένη σε ½ κούπα χλιαρό νερό μαζί με μια πρέζα ζάχαρη​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα

  • Ανακατεύουμε όλα τα ξέρα υλικά και τα κοσκινίζουμε.​
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.​
  • Σε μια κανάτα ανακατεύουμε όλα τα υγρά.​
  • Ρίχνουμε το μίγμα από τα υγρά στο μίγμα των ξερών υλικών, σίγα σίγα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (Αυγοδάρτη), μέχρι να πετύχουμε το αρεστό σε εμάς χύλωμα.​
  • Προσοχή να μην μας κομπιάσει το μίγμα​
  • Το περνάμε από ένα σουρωτήρι ψιλό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σκεπαζόμενο ερμητικά με μεμβράνη.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.​
  • Αυτό το κουρκούτι είναι αρκετό για να τηγανίσετε 500 γρ μπακάλικου (ξαρμυρισμένου, χωρίς κόκκαλα και δέρμα).​
  • Πριν εμβαπτίσετε τον μπακάλικο στο κουρκούτι, πρέπει να τον πανάρετε σε αλεύρι για να κολλήσει επάνω του ομοιόμορφα το κουρκούτι.​
  • Θα χρειαστείτε και ενάμισι λίτρο σπορέλαιου.
  • Η θερμοκρασία του λαδιού κατά το τηγάνισμα πρέπει να είναι 170 βαθμούς C.