Υλικά για γαλατόπιτα Μάνης

  • 6 αυγά
  • 6 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ πακέτο ζάχαρη (500 γρ.)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 175 γρ. βούτυρο
  • τριμμένη φρυγανιά

Συνταγή για γαλατόπιτα Μάνης

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά.
  • Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα να δέσει.
  • Σε ένα μικρό ταψί, καλά βουτυρωμένο, πασπαλίζουμε ένα πολύ ελαφρύ στρώμα τριμμένης φρυγανιάς και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού, χτυπημένο.
  • Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180°C), προθερμασμένο στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
  • Την αφήσουμε να κρυώσει για να δέσει προτού σερβίρουμε.