Υλικά για τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη

  • 750 γρ. χοιρινό από λαιμό ή σπάλα χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια 1 εκ.
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • μπόλικη ξερή ρίγανη
  • 250 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για τηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη

  • Για την χοιρινή τηγανιά, σε μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά, ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε κρύο νερό, ίσα να καλύψει τα κομμάτια.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 9-10 λεπτά, μέχρι το νερό να σωθεί.
  • Τότε ρίχνουμε το λάδι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε το ήδη μισομαλακωμένο κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί στο κέντρο (δοκιμάζουμε έναν κύβο).
  • Σβήνουμε με το λεμόνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς κάποια κομμάτια και κάποια άλλα να ροδίσουν λίγο.
  • Ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά.