Το τιραμισού είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό από μόνο του, μια λιχουδιά με φανατικό κοινό. Ωστόσο αν το βάλετε σε ποτήρια ή κούπες και προσθέσετε δροσερό παγωτό μπανάνα από πάνω, τότε θα έχετε δημιουργήσει κάτι πολύ ξεχωριστό που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση του.


Υλικά για τιραμισού σε κούπες με παγωτό μπανάνα

  • 500 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές λικέρ Amaretto (αμαρέτο)
  • 3 κάψουλες κρύο καφέ espresso 
  • 12 (περίπου) μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 κουταλιές λικέρ καφέ (Tia Maria, Kahlua…)
  • παγωτό μπανάνα
  • κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα

Για τη σος σοκολάτας

  • 100 ml (6 ½ κουταλιές) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη


Συνταγή για τιραμισού σε κούπες με παγωτό μπανάνα


  • Ετοιμάζετε τη σος σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολ την τεμαχισμένη σοκολάτα.
  • Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρικάκι μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό της, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα.
  • Την ανακατεύετε για να λιώσει και την κρατάτε στην άκρη.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ Amaretto και τον καφέ espresso, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Τη μοιράζετε σε 4-6 κούπες ή μπολάκια (αν θέλετε την περνάτε από κορνέ ζαχαροπλαστικής) και τα γαρνίρετε με μπισκότα σαβουαγιάρ ραντισμένα με το λικέρ καφέ.
  • Μοιράζετε πάνω τη σος σοκολάτας και τελειώνετε με μια κουταλιά παγωτό μπανάνα.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνειά του με λίγο κακάο και σερβίρετε αμέσως.