Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γλυκό και δεν έχετε σκεφτεί ποιό να επιλέξετε, τότε αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Είναι ίσως η πιο απλή και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια με τρία υλικά. Θα χρειαστείτε μπισκότα, τυρί κρέμα και σοκολάτα κουβερτούρα γα την επίκαλυψη.


Υλικά για 40 τρουφάκια


  • 400γρ. μπισκότα
  • 220γρ. τυρί κρέμα
  • 450γρ. σοκολάτα (λευκή σοκολάτα, γάλακτος ή bitter, ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλουμε να βγουν τα τρουφάκια μας)


Συνταγή για τρουφάκια

  • Ρίχνουμε όλα τα μπισκότα στο μπλέντερ και μπλεντάρουμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
  • Αν θέλουμε να πασπαλίσουμε με θρυμματισμένα Oreo τα τρουφάκια στο τέλος, σε αυτό το σημείο κρατάμε περίπου ¼ της κούπας από τα μπισκότα.
  • Κόβουμε το τυρί κρέμα σε μικρά κομμάτια και φροντίζουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (πρέπει να είναι αρκετά μαλακό).
  • Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα.
  • Ύστερα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, πριν πλάσουμε τα τρουφάκια, το βάζουμε πρώτα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
  • Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε εκεί τα τρουφάκια.
  • Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ένα-ένα κάθε φορά.
  • Ακουμπάμε τα τρουφάκια πίσω στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Όσο η λιωμένη σοκολάτα είναι ζεστή, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με τα θρυμματισμένα μπισκότα που έχουμε κρατήσει.
  • Τοποθετούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Μόλις τα τρουφάκια είναι έτοιμα, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ακόμη περισσότερη σοκολάτα από πάνω.
  • Λιώνουμε σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο όπως πριν, ύστερα τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σταλάζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα τρουφάκια.