Αυτή η συνταγή για παγωτό φράουλα δημιουργεί ένα αφράτο γλυκό και δροσερό, χωρίς κρυστάλλους, με βελούδινη υφή και πολλές γευστικές εκπλήξεις. Θα το φτιάξετε με αγνά υλικά της επιλογής μας, χωρίς κόπο, γρήγορα και χωρίς παγωτομηχανή, με υπέροχο φραουλένιο άρωμα και χρώμα.


Υλικά για παγωτό φράουλα

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες χωρίς τα κοτσάνια
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 600 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • προαιρετικά: γλυκό φράουλας, μπισκότα, παντεσπάνι, ξηρούς καρπούς

Συνταγή για παγωτό φράουλα

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά ώστε ομογενοποιηθεί με τη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας, ανακατεύουμε και το μείγμα για το παγωτό μας είναι έτοιμο
  • Μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη.
  • Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια λαδόκολλα και το αφήνουμε να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 8 ώρες.