Ομελέτα σουφλέ στον φούρνο
Πολύ υγιεινή
Πως θα φτιάξετε μια άκρως υγιεινή, αλλά πολύ γευστική ομελέτα σουφλέ στον φούρνο

Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι μια πολύ υγιεινή συνταγή και φτάνει για έξι μερίδες. Θα την φτιάξετε εύκολα με γιαούρτι, γαλοπούλα, φέτα και πιπεριά. Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για όλη την οικογένεια και για όλες τις ώρες, ακόμα και για ένα πλούσιο πρωινό.
Υλικά για το σερβίρισμα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x34 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα σπασμένη από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί το εσωτερικό της.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.
Υλικά για την ομελέτα
- 6 Αυγά μέτρια
- 4 Ασπράδια αυγού
- 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ. γαλοπούλα
- 1 Πράσινη πιπεριά
- 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 150 γρ. Φέτα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Συνταγή για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x34 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα σπασμένη από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί το εσωτερικό της.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.