Χοιρινό Λεμονάτο κατσαρόλας
Εύκολη συνταγή
Υπέροχη συνταγή για ένα τέλειο χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας

Το χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας είναι ένα φαγητό που μπορούμε να το σερβίρουμε σε κάθε περίσταση με διάφορα συνοδευτικά ή με μια απλή σαλάτα. Αυτή η συνταγή είναι ότι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα τέλειο, καραμελωμένο χοιρινό και να το απολαύσεις με τους φίλους σους.
Υλικά για χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας
- 1/2 κιλό χοιρινό (λαιμός) σε μπουκιές
- 1 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Συνταγή για χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας.
- Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και μόλις τα υγρά της κατσαρόλας φτάσουν στο 1/3, σβήνουμε τη φωτιά και το προσθέτουμε.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα