Το χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας είναι ένα φαγητό που μπορούμε να το σερβίρουμε σε κάθε περίσταση με διάφορα συνοδευτικά ή με μια απλή σαλάτα. Αυτή η συνταγή είναι ότι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα τέλειο, καραμελωμένο χοιρινό και να το απολαύσεις με τους φίλους σους.

Υλικά για χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας

  • 1/2 κιλό χοιρινό (λαιμός) σε μπουκιές
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Συνταγή για χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας


  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας.
  • Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και μόλις τα υγρά της κατσαρόλας φτάσουν στο 1/3, σβήνουμε τη φωτιά και το προσθέτουμε.
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα