Καγιανάς παραδοσιακός: Ένα υπέροχο ορεκτικό για το Καλοκαίρι
Με λίγα υλικά
Πεντανόστιμη συνταγή για καγιανά παραδοσιακό, αλειμμένο πάνω σε ψωμί

Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι ένα πεντονόστιμο ορεκτικό, που όπως όμως τρώγεται και ως κυρίως πιάτο. Η συνταγή χρειάζεται πολύ λίγα υλικά, ενώ την απογείωση της γεύσης και της νοστιμιάς κάνει το φρυγανισμένο ψωμί, πάνω στο οποίο απλώνουμε τον καγιανά για να τον απολαύσουμε.
Για το ψωμί
Υλικά για τον καγιανά
- 6 αυγά
- 6 τομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 150 γρ φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το ψωμί
- 1 φέτα ψωμί χοντροκομμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Συνταγή για καγιανά
- Κόβουμε χοντρό καρέ τις τομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι που εχουμε βάλει να κάψει καλά και σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συνεχώς
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις τομάτες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανα διαστήματα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε όταν είναι έτοιμη, δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως.
- Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο και φρυγανίζουμε το ψωμί και απο τις δύο μεριές.
- Σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί με ρόκα baby.