Καλοκαιρινό κοτόπουλο με θυμάρι και μοτσαρέλα
Εύκολη συνταγή
Λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε κοτόπουλο με θυμάρι και μοτσαρέλα

Είναι μια πολύ αγαπημένη συνταγή το φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα και θυμάρι και θα το λατρέψετε. Γίνεται πολύ γρήγορα, με λίγα υλικά και αν το συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών.
Υλικά για κοτόπουλο με θυμάρι και μοτσαρέλα
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- Πάπρικα
- 400 γρ. ντομάτες
- πελτές
- 250 γρ. μοτσαρέλα
- Βασιλικός
Συνταγή για κοτόπουλο με θυμάρι και μοτσαρέλα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα αλείφετε με λίγο βούτυρο.
- Πασπαλίζετε τα φιλέτα με το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζετε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε επάνω στα φιλέτα από 2-3 φύλλα βασιλικού και από 2 φέτες μοτσαρέλα.
- Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, σκορπίζετε λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.