Συνταγή για παγωτό κεράσι
Καλοκαιρινή απόλαυση
Βήμα -βήμα όλη η διαδικασία για να φτιάξετε σπιτικό παγωτό κεράσι

Μιας και τα κεράσια αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους, σας προτείνουμε ένα γευστικό παγωτό κεράσι, που είναι ένα παγωμένο γλύκισμα που πλησιάζει περισσότερο στο ιταλικό σεμιφρέντο ή στο γαλλικό παρφέ. Το παγωτό θέλει κρέμα γάλακτος και λκεράκι της επιλογής σας.
Υλικά για παγωτό κεράσι
- 330-400ml κρέμα γάλακτος
- 200 gr ζαχαρούχο γάλα
- 300 gr κεράσια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Προαιρετικά, 15 ml λικέρ της επιλογής μας
Συνταγή για παγωτό κεράσι
- Αφού βγάλουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ανακατεύουμε
- Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία (χαμηλώνουμε το μάτι όταν αρχίσει ο βρασμός), μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας πότε πότε.
- Θα πάρει 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Αν θέλουμε τα αλέθουμε στο multi να γίνουν πολτός αλλιώς τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ώστε να βρίσκουμε και κομματάκια τους στο παγωτό μας.
- Ετοιμάζουμε το παγωτό, δηλαδή χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το κτύπημα
- Προσθέτουμε στο μείγμα και τα κεράσια, το αδειάζουμε σε μπολ, και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 4 ώρες είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε