Μιας και τα κεράσια αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους, σας προτείνουμε ένα γευστικό παγωτό κεράσι, που είναι ένα παγωμένο γλύκισμα που πλησιάζει περισσότερο στο ιταλικό σεμιφρέντο ή στο γαλλικό παρφέ. Το παγωτό θέλει κρέμα γάλακτος και λκεράκι της επιλογής σας.



Υλικά για παγωτό κεράσι

  • 330-400ml κρέμα γάλακτος 
  • 200 gr ζαχαρούχο γάλα 
  • 300 gr κεράσια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Προαιρετικά, 15 ml λικέρ της επιλογής μας

Συνταγή για παγωτό κεράσι

  • Αφού βγάλουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ανακατεύουμε
  • Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία (χαμηλώνουμε το μάτι όταν αρχίσει ο βρασμός), μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας πότε πότε.
  • Θα πάρει 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Αν θέλουμε τα αλέθουμε στο multi να γίνουν πολτός αλλιώς τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ώστε να βρίσκουμε και κομματάκια τους στο παγωτό μας.
  • Ετοιμάζουμε το παγωτό, δηλαδή χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το κτύπημα
  • Προσθέτουμε στο μείγμα και τα κεράσια, το αδειάζουμε σε μπολ, και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από 4 ώρες είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε