Κοτόπουλο με πιπεριές και ντομάτα
Μια φανταστική και γρήγορη συνταγή
Χορταστικό πιάτο η τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, ντομάτα και πάπρικα

Αν θέλεις ένα απολαυστικό και ελαφρύ γεύμα, φτιάξε μια τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, ντομάτα και πάπρικα. Είναι ένα υπέροχο πιάτο, πολύ χορταστικό και ταιριάζει να το σερβίρετε σε κάθε περίσταση.
Υλικά για τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, ντομάτα και πάπρικα
- 400 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κ.τ.σ φυτίνη
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρινης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1 σφηνάκι τσίπουρο
- 50 ml κόκκινο κρασί γλυκό
- 1 κ.τ.σ πελτέ
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.τ.σ Μαϊντανό χοντροκομμένο
Συνταγή για Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, ντομάτα και πάπρικα
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρούς μεγάλους κύβους. Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά ακανόνιστα κομματια τρίγωνα.
- Κόβουμε τις τομάτες σε κύβους,αφαιρώντας τα σπόρια.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε τη φυτινη.
- Όταν ανεβεί η θερμοκρασία βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 4 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο κ σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Όταν μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε την καρέ ντομάτα, την πιπεριά φλωρινης και τα μεγάλα καρέ κομμάτια του υπόλοιπου κρεμμυδιού και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε πρώτα με το τσίπουρο και όταν καεί η αλκοόλη του προσθέτουμε, το γλυκό κρασί και την καπνιστή πάπρικα.
- Περιχύνουμε με το μείγμα του πελτέ με το ζωμό κότας και όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε τηγανάκι με λίγο χοντροκομμένο μαϊντανό στο κέντρο