Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο
Λαχταριστό πιάτο
Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο, ένα εξαιρετικά νόστιμο και χορταστικό φαγητό

Ένα υπέροχο ριζότο με κοτόπουλο σε ιταλική συνταγή θα απογειώσει το τραπέζι σας. Θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά, όπως παρμεζάνα κρέμα γάλακτος, σκόρδο, θυμάρι και μερικά ακόμα, ο συνδυασμός των οποίων θα δημιουργήσει μια φανταστική συνταγή.
Για το σερβιρισμα
Υλικά για Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο
- 300 γραμμάρια κοτόπουλο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 250 γραμμάρια ρύζι
- 1500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
Για το σερβιρισμα
- πιπέρι
- ρόκα
- παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
Συνταγή για Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να θωρακιστεί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βάλουμε την πρώτη δόση από τον ζωμό, βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ρόκα, ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας.