Ένα υπέροχο ριζότο με κοτόπουλο σε ιταλική συνταγή θα απογειώσει το τραπέζι σας. Θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά, όπως παρμεζάνα κρέμα γάλακτος, σκόρδο, θυμάρι και μερικά ακόμα, ο συνδυασμός των οποίων θα δημιουργήσει μια φανταστική συνταγή. 


Υλικά για Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο


  • 300 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 250 γραμμάρια ρύζι
  • 1500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα


Για το σερβιρισμα
  • πιπέρι
  • ρόκα
  • παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο



Συνταγή για Ιταλικό ριζότο με κοτόπουλο



  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να θωρακιστεί.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βάλουμε την πρώτη δόση από τον ζωμό, βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ρόκα, ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας.