Είναι υπέροχο, λαχταριστό και αρκετά χορταστικό. Ο λόγος για το γνωστό γαλλικό τοστ με τυρί και γαλοπούλα που φτιάχνεται με αυγό και λίγο γάλα. Με τη συνταγή αυτή θα έχετε σε λίγα λεπτά αυτό το νόστιμο σνακ, που είναι ιδανικό για ένα καλό πρωινό, αλλά μποεί να το φτιάξετε και το απόγευμα.

Υλικά για γαλλικό τοστ γεμιστό με τυρί και γαλοπούλα


  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 φέτες τυρί Emmental ή όποιο επιθυμείτε
  • 1 φέτα γαλοπούλα ψητή
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο


Συνταγή για γαλλικό τοστ γεμιστό με τυρί και γαλοπούλα



  • Σε ένα μικρό μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό, με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πάλι.
  • Ετοιμάζουμε το τοστ, προσθέτοντας το τυρί, μετά τη γαλοπούλα και μετά τη 2η φέτα τυριού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυγού σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Με προσοχή τοποθετούμε το τοστ στο αυγό και πιέζοντας ελαφρά, το αφήνουμε να απορροφήσει μέρος του μίγματος.
  • Γυρνάμε το τοστ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά.
  • Θα πρέπει να το γυρίσετε άλλες 2-3 φορές για να απορροφήσει όλο το μίγμα.
  • Μπορείτε με ένα πιρούνι να τρυπήσετε ελαφρά κάθε πλευρά για να τραβήξει πιο γρήγορα το μίγμα του αυγού.
  • Μόλις είναι έτοιμο, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε ένα κουταλάκι λάδι και τοποθετούμε το τοστ.
  • Το ψήνουμε για 3-4 λεπτά σε κάθε του πλευρά, προσέχοντας να μην μαυρίσει.
  • Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μας.
  • Για να λιώσει το τυρί, θα βοηθήσει αν σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι.