Εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό
Λαχταριστό πιάτο
Πεντανόστιμη συνταγή για ένα υπέροχο κοτόπουλο κοκκινιστό

Αυτή η συνταγή θα σας δημιουργήσει ένα πολύ χορταστικό φαγητό καθώς το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι η βάση για ένα πλήρες γεύμα. Είναι μια άκρως Ελληνική συνταγή, πεντανόστιμη και λαχταριστή με φρέσκιες ντομάτες, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Υλικά για κοτόπουλο κοκκινιστό
- Δύο φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1.200 γρ. φρέσκες ντομάτες κονκασέ, εναλλακτικά, κόβουμε κονκασέ τα ντοματάκια από 1½ κονσέρβα (600 γρ.)
- ελαιόλαδο
Συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε 3 κρεμμύδια σε ψιλά καρέ και ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδου.
- Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε τις ντομάτες. Εναλλακτικά, κόβουμε κονκασέ τα ντοματάκια από 1½ κονσέρβα (600 γρ.).
- Αλατοπιπερώνουμε τα κοµµάτια του κοτόπουλου από όλες τις µεριές
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά μέχρι σχεδόν να αχνίσει.
- Προσθέτουμε 20 - 30 ml λάδι και, μόλις ζεσταθεί καλά βάζουµε τα κομμάτια του κοτόπουλου
- Το πρώτο γύρισμα το κάνουμε μετά από περίπου 3 λεπτά, χρησιμοποιώντας λαβίδα και όχι πιρούνι που μπορεί να «τραυματίσει» το κρέας.
- Όταν τα κομμάτια ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές και ξεκολλάνε σχεδόν μόνα τους τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε 20 - 30 ml λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουµε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και τα μπαχαρικά (εδώ 1 δαφνόφυλλο, 1 μικρό κομμάτι από ξύλο κανέλας και 10 κόκκους μπαχάρι), ώστε να βγάλουν στο σοτάρισμα το άρωμά τους.
- Σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Όταν το κρεµµύδι µαραθεί και γυαλίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τα ροδισµένα κοµµάτια του κοτόπουλου
- Αφού ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό, χωρίς να ανακατέψουμε, σβήνουμε με 150 - 200 ml λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί ή μείγμα αυτών.
- Προσθέτουμε ζωμό κότας ή νερό.
- Μετά από 20 - 25 λεπτά τρυπάμε προσεκτικά σε ένα σημείο τη σάρκα. Αν το εσωτερικό είναι λευκό χωρίς κόκκινα σημεία, είναι έτοιμο, οπότε βγάζουμε τα κομμάτια του στήθους σε μια πιατέλα.
- Στο τέλος προσθέτουμε πράσινα μυρωδικά της αρεσκείας μας, φρέσκα ή ξερά .