Πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα μύδια αχνιστά
Ιδανικά με λίγο λεμόνι
Τα μύδια αχνιστά είναι ένα λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια

Τα αχνιστά μύδια είναι ένα εξαίσιο, καλοκαιρινό πιάτο με κρασί, θυμάρι και σκόρδο και ιδανικό για παρέες κάτω από τον ήλιο με ουζάκι. Είναι φρέσκα, ζουμερά και γεμάτα γεύση, ενώ αν προσθέτε λίγο λεμόνι, απογειώνεται το πιάτο.
Υλικά για μύδια αχνιστά
- 500 γρ. μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το πασπάλισμα
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Συνταγή για μύδια αχνιστά
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά κουνώντας την κατσαρόλα. (Προσοχή: Όποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε, καθώς είναι ακατάλληλα για κατανάλωση)
- Τέλος, σερβίρουμε τα μύδια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο extra άνηθο.