Μπρουσκέτα με φράουλες, μασκαρπόνε και βαλσάμικο. Μια ιδανική επιλογή για καλοκαιρινό σνακ ή ορεκτικό, γλυκόξινο και δροσερό.

Εύκολη συνταγή για μπρουσκέτα με φράουλες, μασκαρπόνε και βαλσάμικο

Υλικά (για 4 τεμάχια):

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί ή μπαγκέτα
  • 6-8 φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα τυριού
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κ.σ. μέλι ή μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

  • Ψήνεις τις φέτες ψωμιού στο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές.
  • Απλώνεις το μασκαρπόνε πάνω στο ψωμί.
  • Τοποθετείς τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
  • Ραντίζεις με λίγο μέλι ή μπαλσάμικο και σερβίρεις αμέσως.

Αν θέλεις μια πιο αλμυρή επιλογή, μπορείς να αντικαταστήσεις τις φράουλες με καπνιστό σολομό.