Εύκολο λεμονογλυκό τύπου cheesecake στο ποτήρι
Πώς να το φτιάξετε
Μια επιλογή καλοκαιρινή, δροσερή και ελαφριά

Εύκολο λεμονογλυκό τύπου cheesecake στο ποτήρι. Μια επιλογή καλοκαιρινή, δροσερή και ελαφριά.
Διαβάστε: Cheesecake με γιαούρτι
Λεμονογλυκό στο ποτήρι (τύπου cheesecake)
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- Χυμός & ξύσμα από 2 λεμόνια
- Λίγο ξύσμα λεμονιού ή λεπτές φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζεις το μείγμα στον πάτο ποτηριών/μπολ και πιέζεις ελαφρά.
- Σε μπολ χτυπάς το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει αφράτο.
- Μοιράζεις την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Στολίζεις με ξύσμα ή φέτες λεμονιού.
- Βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Τip: Μπορείς να βάλεις από πάνω φρούτα κομμένα για ένα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.