Εύκολο λεμονογλυκό τύπου cheesecake στο ποτήρι. Μια επιλογή καλοκαιρινή, δροσερή και ελαφριά.

Διαβάστε: Cheesecake με γιαούρτι

Λεμονογλυκό στο ποτήρι (τύπου cheesecake)

Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Χυμός & ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού ή λεπτές φέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζεις το μείγμα στον πάτο ποτηριών/μπολ και πιέζεις ελαφρά.
  • Σε μπολ χτυπάς το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Μοιράζεις την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Στολίζεις με ξύσμα ή φέτες λεμονιού.
  • Βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.

Τip: Μπορείς να βάλεις από πάνω φρούτα κομμένα για ένα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.