Αναζητάτε ένα δροσερό, γρήγορο και εύκολο καλοκαιρινό γλυκό; Τα φραουλομπαλάκια με καρύδα είναι η τέλεια επιλογή! Συνδυάζουν τη γλυκιά φράουλα με τραγανά μπισκότα και αρωματική καρύδα, δημιουργώντας μικρές μπουκιές απόλαυσης που δεν χρειάζονται ψήσιμο, έτοιμα σε 5 λεπτά. Ιδανικά για να τα απολαύσετε στο σπίτι, στο πικνίκ ή να τα μοιραστείτε με φίλους, προσφέρουν φρεσκάδα και γεύση με τον πιο εύκολο τρόπο.

Διαβάστε: Μπρουσκέτα με φράουλες, μασκαρπόνε και βαλσάμικο

Συνταγή για φραουλομπαλάκια με καρύδα

Υλικά (για 12-15 μπαλάκια)
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες, λιωμένες
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ, θρυμματισμένα
  • 2-3 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη (ανάλογα με τη γλύκα της φράουλας)
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
  • Προαιρετικά λίγα καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Λιώνεις τις φράουλες με πιρούνι ή μπλέντερ. Ανακατεύεις με τα θρυμματισμένα μπισκότα και το μέλι μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα.
  • Πλάθεις μικρές μπαλίτσες με τα χέρια.
  • Κυλάς κάθε μπαλίτσα στην ινδοκάρυδο ή στα ψιλοκομμένα καρύδια για επικάλυψη.
  • Αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρεις.