Πως θα φτιάξετε την πιο ωραία ομελέτα σουφλέ
Εύκολη συνταγή
Βήμα προς βήμα η συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη και χορταστική ομελέτα σουφλέ

Ένα λαχταριστό σουφλέ ομελέτας είναι ένα πιάτο που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε ώρα της ημέρας, και φυσικά μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορείς να έχεις μια γευστικότατη ομελέτα με τυρί ή ομελέτα με λαχανικά, αλλά εδώ η συνταγή απαιτεί την υπέροχη γραβιέρα, τριμμένη στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
Υλικά για ομελέτα σουφλέ
- 3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
- 1 Πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 1 1/2 κ.τ.σ βούτυρο φρέσκο
- 120 γρ γραβιέρα τριμμένη στο ψιλό
Συνταγή για ομελέτα σουφλέ
- Προθερμάνετε το Γκριλ και τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή μίξερ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα
- τυριού και το αλάτι.
- Μετά προσθέσετε το ένα τέταρτο της μαρέγκας και ανακατέψτε.
- Προσθέστε όλο το μείγμα μέσα στην μαρέγκα.
- Σε ένα τηγάνι διαστάσεων 16 πόντων, λιώστε το βούτυρο.
- Βάλετε το μείγμα των αυγών με την μαρέγκα.
- Πασπαλίσετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και ψήσετε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C και για 17 – 20 λεπτά.