Εύκολη μπουγάτσα Φθινοπώρου
Η πιο εύκολη μπουγάτσα
Η πιο εύκολη μπουγάτσα είναι πανεύκολη, με πλούσια και ευωδιαστή κρέμα

Η πιο εύκολη μπουγάτσα φτιάχνεται με φρέσκο γάλα, σιμιγδάλι ψηλό και φύλλα σφολιάτας δίνοντας μια γλυκιά αίσθηση που δημιουργείται από την πλούσια και ευωδιαστή κρέμα σιμιγδαλιού. Αυτή τη συνταγή θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά για εύκολη μπουγάτσα Φθινοπώρου
- 2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο)
- 1½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 βανίλιες
- 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας λιωμένο για το ταψί
- 5 - 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Συνταγή για εύκολη μπουγάτσα Φθινοπώρου
- Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30x20 εκ.
- Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλίνες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε την μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.