Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Το απόλυτο Φθινοπωρινό γλυκό
Η μουσταλευριά είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο Φθινοπωρινό γλυκό και εδώ την παρουσιάζουμε με κύριο υλικό το σιμιγδάλι

Η μουσταλευριά με σιμιγδάλι θυμίζει στην υφή λίγο το χαλβά, αλλά καμιά σχέση δεν έχει στη γεύση, η οποία διαφέρει και είναι υπέροχη. Είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο Φθινοπωρινό γλυκό και μπορείτε να την απολαύσετε κρύα ή ζεστή.
Για το σερβίρισμα
Υλικά για μουσταλευριά με σιμιγδάλι
- 1.200 γρ. μούστος
- 80 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ή φιλέ αμυγδάλου ή καρυδόψιχα), χονδροσπασμένα
Για το σερβίρισμα
- σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
- κανέλα, σε σκόνη
Συνταγή για μουσταλευριά με σιμιγδάλι
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζω το μούστο και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα για να διαλυθούν τυχόν μικροί σβώλοι και μεταφέρω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
- Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα.
- Μαγειρεύω το μείγμα για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Τότε, προσθέτω τα ασπρισμένα αμύγδαλα (ή το φιλέ αμυγδάλου ή την καρυδόψιχα) και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι η μουσταλευριά να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη μουσταλευριά σε πιάτα ή μπολάκια και την αφήνω να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζω με σουσάμι και κανέλα και σερβίρω.