Αυτή η συνταγή για παπαρδέλες με μανιτάρια είναι πραγματικά αφιερωμένη στους λάτρεις των μανιταριών.  Πρόκειται για ένα φαγητό πλούσιο σε μυρωδικά, με σκόρδο, αγνό, παρθένο ελαιόλαδο, γλυκό κρασί και καστικίσιο τυρί.


Υλικά για παπαρδέλες με μανιτάρια 

  • 350 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά (champignon), κομμένα σε φετούλες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά θυμάρι ξερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή νερό
  • 1 σφηνάκι σέρι ή γλυκό κρασί
  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή άλλο της αρεσκείας σας), κομμένο σε λεπτές φέτες


Συνταγή για παπαρδέλες με μανιτάρια 


  • Για να φτιάξουμε τη συνταγή ραγού μανιταριών με παπαρδέλες, ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι (για να το αρωματίσουμε), ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με σέρι ή κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό.
  • Προσοχή, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν πολλά υγρά μέρος των οποίων πρέπει να εξατμιστεί.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και η σάλτσα να είναι αραιή και βελούδινη.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, αφήνοντας αρκετό ζωμό να περιβάλλει το ζυμαρικό.
  • Γαρνίρουμε τις παπαρδέλες με ραγού μανιταριών με το τυρί.