Ένα σνακ για όλες τις ώρες αποτελούν αυτά τα πολύ τραγανά κριτσίνια καρότου. Μπορείτε να τα φτιάξετε στο πι και φι και να τα απολαύσετε είτε αμέσως μετά το ψήσιμο, είτε στο γραφείο ή και ακόμα και τα παιδιά στο σχολείο. Είναι νόστιμα και χορταστικά.

Υλικά για κριτσίνια καρότου

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3-4 καρότα, τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρασί λευκό ή ρετσίνα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι


Συνταγή για κριτσίνια καρότου

  • Για να φτιάξουμε κριτσίνια καρότου, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  • Στη συνέχεια, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ηρεμήσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε ισομεγέθεις μικρές μπάλες και τις ανοίγουμε σε λεπτά μπαστούνια.
  • Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε πάνω τα κριτσίνια.
  • Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.